جرایم مالیاتی - دیرکرد مالیات
اگر مودی اظهارنامه مالیاتی عملکرد خود را در موعد مقرر تسلیم نموده باشد جریمه دیرکرد از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص ( اصلی یا متمم ) تا زمان پرداخت محاسبه و مطالبه خواهد شد .
در صورتی که اظهارنامه مالیاتی تسلیم ننموده یا در موعد مقرر قانونی تسلیم ننماید : جریمه دیرکرد از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه قابل محاسبه و مطالبه میباشد(برای آشنایی با نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی اینجا بروید)
به موجب ماده ۱۹۰ ق.م.م جریمه تاخیر معادل ۲/۵% به ازای هر ماه خواهد بود .
در خصوص مدت ماه های قابل محاسبه جریمه دیرکرد نیز در تبصره دو ماده ۱۹۰ آمده است : اگر فاصله بین اعتراض نسبت به برگ تشخیص تا تاریخ قطعی شدن بیش از یکسال شود جریمه فقط تا مدت زمان یکسال قابل مطالبه خواهد بود
همانگونه که در اکثر دعاوی کیفری و حقوقی لایحه ای از سمت صاحبان دعوا به دادگاه ارائه می شود در دعاوی مالیاتی نیز مودی باید لایحه ای برای دفاع از خود تحویل مقامات قضایی دهد .
تنظیم لایحه می تواند مزایایی به همراه داشته باشد
اعضای هیأت حل اختلاف در صورت عدم حضور به موقع مودی می توانند با مطالعه لایحه رأی مقتضی را صادر نمایند و همچنین اگر در همان روز رأی گیری انجام نشود وجود لایحه باعث عدم فراموشی بحث مورد نظر و دوباره یادآوری آن برای بهتر و دقیق تر رأی دادن می گردد.برای اینکه لایحه دفاعیه اثربخشی لازم را داشته و مثمر ثمر باشد
تاییدیه اظهارنامه مالیاتی
این امکان وجود دارد که اظهارنامه عملکرد مورد قبول حسابرسان اداره مالیات قرار نگیرد و مالیات تشخیصی آنها از مالیات اعلامی شما در شرکت بیشتر باشد.
اگر اظهارنامه قبول نشد چه کنیم؟
در اینجا کارشناسان و حسابرسان موسسه حساب جم به برگه تشخیصی اعتراض خواهند کرد که تا یک ماه از تاریخ ابلاغ برگه تشخیص در حوزه مالیاتی مربوطه قابل طرح بوده و در صورت موافقت مقامات مالیاتی به اعتراض مودی بر حسب توافق، مالیات تعدیل می گردد. در غیر این صورت و با مخالفت حوزه مالیاتی پرونده به هیئت بدوی حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده می شود.
اقدامات در هیئت بدوی
در هیئت بدوی کارشناسان و متخصصان موسسه حساب جم با ارائه لوایح و دفاعیه مالیاتی (اسناد و مدارک مثبته) نسبت به کاهش مالیات اقدام مجدد خواهند کرد.
تاثیرات مثبت ارائه لوایح و دفاعیه مالیاتی
- گاهی اوقات به دلایلی حضور مودی در زمان مقرر برای حضور در هیأت حل اختلاف میسر نمی باشد ولی می تواند لایحه دفاعیه خود را در دبیرخانه ثبت و به هیأت ارائه نماید؛ اعضای هیأت نیز با مطالعه لایحه مزبور نسبت به صدور رأی اقدام می نمایند.
- اکثر اوقات بعد از اینکه مودی دفاعیات خود را شفاهاً به هیأت حل اختلاف ارائه می نماید و جلسه را ترک می کند، اعضای هیأت مجدد لایحه دفاعیه مالیاتی را مرور و نسبت به آن رأی خود را صادر می نمایند.
- با توجه به اینکه در یک روز کاری، تعداد پرونده های رسیدگی شده توسط هیأت حل اختلاف زیاد می باشد و ممکن است هیأت مزبور در همان روز به پرونده رأی ندهد، به همین خاطر با مطالعه مجدد لایحه و یادآوری موضوع، رأی مورد نظر را صادر می نماید.
برای کمتر شدن میزان خطا در لوایح باید به نکاتی توجه کرد که در سایت ما موجود می باشد.
اهداف دفاع مالیاتی
رعایت نکات زیر را توصیه می کنیم :
اقدام اول اخذ رونوشت گزارش رسیدگی برگ تشخیص صادره از سوی حوزه مالیاتی شما می باشد.
گزارش رسیدگی، اوراقی را گویند که گروه محترم رسیدگی نحوه محاسبه دقیق مالیات موضوع مورد بحث را در آن مرقوم نموده است.
بعد از آنکه گزارش رسیدگی را به دقت مطالعه فرمودید، باید اظهارنامه های ارسالی خود را در صورت ارسال مطالعه کرده تا ببینید اظهار شما به چه نحوی بوده است.
در صورتی که اسناد و مدارکی نشان دهنده دفاع شما در برابر سازمان امور مالیاتی وجود دارد، آنها را تهیه کرده و به بررسی نمایید.
در اکثر مواقع، لوایح طولانی که در چندین برگه مرقوم شده است، توسط هیأت حل اختلاف مطالعه نمی شود؛ پس پیشنهاد می شود در کوتاه ترین و تاثیرگذارترین حالت، مطالب خود را عنوان و تحریر نمایید.
به یکی از مستندات زیر جهت اعتباردهی و دفاع بهتر اشاره کرده و آن را ضمیمه لایحه خود نمایید.
بخشنامه
آئین نامه
دستورالعمل
تصویب نامه
رأی شورای عالی مالیاتی
رأی دیوان عدالت اداری
و در انتها پرهیز از محاوره نوشتن و سعی در حقوقی نوشتن.
مالیات تراکنش های بانکی
با توجه به ابلاغ تراکنش های بانکی تکمیلی به ادارات کل امور مالیاتی و فرصت ناکافی هم جهت اخذ دفاعیه از صاحب تراکنش بانکی و هم رسیدگی با دقت ، ابلاغیه امروز ۲۴/ ۶/ ۱۳۹۹ دبیر کارگروه مبارزه با پولشویی به طور کلی اینطور گفته که
سال ۱۳۹۳ تا پایان شهریور ماه گزارش رسیدگی و برگ تشخیص صادر بشه ، بعد ابلاغ نشه تا پایان سه ماه و در اواخر آذر ابلاغ بشه ، مودی یه ماه فرصت داره اعتراض کنه تو این مدت چهار ماهه ، مودی اسناد و مدارک جهت تراکنش های بانکی تکمیلی ( لایحه ) تنظیم میکنه و با مدارک تکمیلی و تنظیمی در اجرای ماده ٢٣٨ ق.م.م بیاد پیش رئیس امور تا پرونده مختومه بشود
فعالیت در زمینه دفاعیات مالیاتی
1-ادارات مالیاتی
2-هیئت های حل اختلاف مالیاتی
3-شورای مالیاتی
4-کاهش جرایم مالیاتی تراکنش های بانکی
تنظیم قانونی و اصولی انواع لوایح و دفاعیه مالیاتی توسط موسسه حساب جم با جمعی از مشاوران کارآزموده، با خاطری آسوده جهت هرگونه امور مالیاتی و کاهش قطعی مالیات خود با ما تماس بگیرید.
شماره های تماس
۰۲۱۸۸۵۳۳۱۸۷
۰۲۱۸۸۵۴۶۳۹۴
۰۲۱۸۸۵۴۵۳۹۷
۰۲۱۸۸۵۱۷۰۲۱
۰۲۱۸۸۷۵۶۸۶۷
منبع اخبار:
tabnakjavan / تابناک جوان
tabnakjavan.com / خبرگزاری تابناک جوان
hesabjam / حساب جم
hesabjam.ir / موسسه حساب جم